top of page

סדנאות | הכשרות | הדרכות לארגונים

שילוב והתאמת התכנים לצרכי הארגון, הטמעת מטודולוגיות עבודה וכלי טכנולוגים חדשניים!
לפרטים תאמו שיחת הכרות (זה חינם)

עשרה טיפים לשימושי AI למנהלים ומתשתמשים מתקדמים

רקע:

בשנת 1876, אלכסנדר גרהם בל רשם פטנט על הטלפון, ההמצאה הזאת שינתה את הדרך שבה אנחנו מתקשרים. רבים לא יודעים שהטלפון כמעט ולא הפך למציאות, כי רוב האנשים האמינו בזמנו שהוא "גאדג'ט חסר תועלת" – אחרי הכול, למה שמישהו יעדיף לדבר בקולו האישי אם אפשר "פשוט" לשלוח מברק?!

אז בדיוק כמו הטלפון, גם ה AI ובעיקר ChatGPT – נתפסים בעיני רבים ככלי לשימושים בסיסיים בלבד, כמו לצרכי מענה לשאלות או ניסוח טקסטים פשוטים.  יחד עם זאת כפי שהטלפון הפך עם הזמן לכלי חיוני לעסקים, לתקשורת ולשירותים רבים ובהמשך גם להיות בסיס עבור תקשורת נתונים, האינטרנט ועוד, כך גם ChatGPT מציע אינספור שימושים מתקדמים שיכולים לשדרג את הדרך שבה אנו עובדים, יוצרים ולומדים.

אז ב ChatGPT כבר כולם יודעים להשתמש, איך נוכל למקסם את השימוש בו לצרכים מקצועיים?


  1. איך מפרידים את האישי מהמקצועי?

נכון להיום זאת אחת השאלות הנפוצות בהרצאות בנושא AI לחדשנות עסקית, נכון להיום לא ניתן להפריד את המקצועי מהאישי, כל חדר שיחה מייצר שיחה נפרדת אך בפועל יש ערבוב של מידע - אם אתמול שאלתי על מתכון לעוגה, אחר כך התייעצתי על התנהלות כלכלית אישית, ולבסוף שאלתי שאלה על העבודה, איך בכל זאת נוכל לקבל תשובות תואמות לצורך הספציפי? אז בימים האחרונים (מרץ 2025) משתמשים טוענים שנראה שיש ערבוב שיחות בין החדרים, אני מנסה בעצמי לחקור את זה ומרגיש בשינוי אך החברה לא הציגה הודעה ברורה בנושא.


  1. האם ChatGPT בטוח לשימוש במידע רגיש?

התשובה הקצרה: כן, אבל בזהירות. אנשים מופתעים כשהם מגלים כמה מידע גוגל כבר יודע עליהם, גם כשמשתמשים במצב "אינקוגניטו". כלי AI אולי נשמעים יותר אנושיים, אבל לפחות כרגע – הם לא יודעים עלינו יותר מגוגל. ובכל זאת, מומלץ לא להזין מידע רגיש או אישי שאינכם רוצים לשתף.

אם אתם ארגון עסקי אני ממליץ לרכוש לעצמכם חבילת ענן פרטי שתבטיח שהמידע הרגיש שלכם לא יזלוג, מבין החלופות לעננים כאלה, אהבתי במיוחד את זה של Gemini, האמת.



  1. האם אפשר להסתתר ב ChatGPT

כן, גם ב ChatGPT ניתן להפעיל את התכונה "שיחה זמנית" ממש בדומה ל Incognito של כרום. יפתח חלון שיחה זמני שלא ישמור מידע, לא יניח הנחות משימות קודמות או מהזכון.



  1. רגע? מה שיחות קודמות? איזה זכרון?

כן, יש ל ChatGPT זכרון, ואנחנו צריכים להכיר ולדעת מה הוא שומר עלינו, להשתמש בו לטובתנו כשצריך ככלי עזר מעולה, אך ברגישות. ראשית כדאי שתדעו שלכל כלי ה AI המקובלים יש אפשרות לכבות את היכולת לשמור עליכם מידע "שישמש לשיפור המודל". ב ChatGPT לדוגמא לוחצים על תמונת המשתמש שלכם > Settings > ואז על Data Control > ואז מכבים את האפשרות Improve the model for everyone. אצלי הוא לא דלוק - שיהנו  :-)


  1. התאמות אישיות

למרבית הכלים יש אפשרות להגדיר התאמות אישיות או הנחיות שישמרו לכל השיחות הבאות, איך תרצו שהוא יקרא לכם, מה אתם עושים בחיים/מקצועי/אישי, איך אתם רוצים שהוא יענה, למשל ארוך או קצר, בבולטים או בסיפורים ומשלים, באופן מוקפד או משוחרר, באופן מעודד והאם הוא צריך לשאול אתכם יותר שאלות או ישר לענות. כדי להגדיר את ההעדפות שלכם היכנסו למנוי שלכם > לחצו על התמונה שלכם > בחרו ב Customize ChatGPT. שימו לב ההגדרה היא כללית לכל השיחות הבאות, האישיות והקמצועיות לא ניתן להבדיל בשלב הזה.


  1. מה הוא יודע עלי?

באזור סתיו 2024 עלתה ב ChatGPT באופן מדורג יכולת ה Memory, היכולת החדשה יחסית הזו היא שמירת מידע באופן חצי אוטומטי. למה חצי אוטומטי?

כשהוא יזהה דפוס, רצון קבוע, הנחיה קבועה שהוא מניח שחשוב לו להשתמש בה בהמשך, הוא ישמור את ההנחיה לשיחות הבאות, הוא יעשה את זה באופן שקוף, מעל בועית השיחה יהיה כתוב Memory Updated ואז תוכלו לדעת שמשהו שכתבת הפך מבחינתו להנחיה קבועה.

הגעתם לרגע שבו תרצו להוסיף לו הנחיות שישמשו אותו לשיחות הבאות? תוכלו לכתוב לו אפילו בעברית "תזכור מעכשיו ש…. "  אני מעדיף שתכתוב קצר, ארוך, רק בנקודות, אני לא אוהב את המילה אטמוספירה, הנושא חתולים הוא רגיש עבורי. וכו'.

אז מה הוא כבר יודע עליכם? כנראה שלא מעט,לחצו על התמונה שלכם > Settings > ואז על Personalization  > תוכלו לכבות את היכולת של Memory למרות שלא הייתי ממליץ, תוכלו ללחוץ על Manage Memories ולראות מה נשמר וגם למחוק את כל או חלק מהזכרונות שלו עליכם.

זכרו שהזיכון הזה משמש את כל חדרי השיחה הבאים, האישיים המקצועיים וכו'אם בשיחות בעבודה אתם מעדיפים תשובות קצרות ובאנגלית אבל בשאלות אישיות אתם מעדיפים אחרת, תצטרכו לוותר על הזכרון הספציפי או לתת הנחיה ברורה לכל מצב.



  1. חוקרים וחופרים אחרים

בביצוע של מחקר מומלץ להשתמש בשילוב כל הכלים שעומדים לרשותינו, אלו ההמלצות שלי לכלים השונים 

  • ניתוח מגמות וטכנולוגיות חדשות → ChatGPT, DeepSeek

  • כתיבת תוכן אקדמי ועסקי → Claude, Gemini

  • סיעור מוחות ופיתוח רעיונות → ChatGPT, Grok

  • חיפוש מידע עדכני ממקורות אמינים → Perplexity, Gemini

  • מחקר אקדמי ומדעי עם ציטוטים → Perplexity, DeepSeek

  • סקירת מאמרים מדעיים → Perplexity, DeepSeek

  • השוואת מקורות מידע ותמצות נתונים → Perplexity, ChatGPT, Claude

  • מעקב אחרי חדשות ואירועים מתעדכנים → Perplexity, Grok

  • זיהוי דפוסים בניתוח נתונים → ChatGPT, DeepSeek, Gemini

  • תכנון מחקר ולוחות זמנים → ChatGPT, Gemini


  1. על דיוק, מהימנות ועדכניות

  2. חיפוש אונליין Search Online - לכל הכלים כבר יש את היכולת לבצע חיפוש באונליין, לחלקם צריכים להפעיל את התכונה כדי שהכלי יבצע חיפוש באונליין ולא ישתמש במידע הקודם שנאגר בו. שימו לב חיפוש מקורות באונליין לא מבטיח שהכלי ידע לאחר מכן לעבד את המידע באופן מהימן, מומלץ לבדוק את המקורות באופן ידני.

  3. הפעלת Reasoning או Deep Search – הסקת מסקנות ולוגיקה. כשיש שאלה מורכבת, בעיה שדורשת ניתוח מרובה שלבים, מחקר מעמיק יותר (לא באונליין), או נרצה להבין איך הכלי מנתח את הבעיה שואל את עצמו שאלות ועונה עליהן  עד להגעה לתגובה. לרוב למערכת יקח עשרות שניות בשונה ממענה רגיל. 

  4. הפעלת Canvas (לא קשור לכלי Canva) - היא סביבת עריכה חכמה המאפשרת כתיבה, עריכה ושיפור טקסטים ארוכים בזמן אמת. זהו כלי ליצירה ושיפור מסמכים, שיכול להיות שימושי במיוחד עבור בלוגים, מאמרים, קוד, תוכן שיווקי ומחקר.



  1. שיפור מיומנויותרוצים ללמוד שפה חדשה, לשפר את יכולות הכתיבה שלכם או להבין נושאים טכנולוגיים מסובכים?

    1. שיפור מיומנות שפה - אני משתמש ב ChatGPT קולי בזמן נהיגה, הוא יודע לנהל שיחות מעניינות לכוונן אותי לפני פגישה עם לקוחות, שיחות הכנה אישיות ומקצועיות, ראיונות עבודה, הדרכות, לשחק במשחקי מילים שמלמדים אותי לדבר עברית ואנגלית ברמה גבוהה יותר.

    2. יצירת הפודקאסטים האישי שלכם - אני משתמש לא מעט ב notebooklm.google, כשיש נושא שמעניין אותי אבל אין לי סבלנות לקרוא או לחקור, אני טוען אתרים שלמים, מצגות, מאמרים שלמים בכל שפה ואחרי כמה דקות או כשאני חוזר לנסיעה ממתין לי הפודקאסטים מוכנים להאזנה (כרגע באנגלית בלבד) שמסבירים לי באופן קולי ובאופן הכי מסקרן שיש. באזור דצמבר 2024 הוסיפו את היכולת שלנו "להתפרץ" לשידור והם יעלו אותנו על הקו ויגיבו לשאלה שלנו בשידור.


 


  1. ואחרון | שנת 2025 - שנת הסוכנים!

עד סוף שנת 2025 "סוכנים" תהיה לדעתי ולדעת רבים מהמומחים אחת המילים השגורות, כי העתיד האנושי העצלני החל, עד עכשיו ה AI חשב בשבילנו בעיקר, לפעמים איזה רובוט חכם ניקה את הבית אולי ראינו רכב נוהג בנהיגה אוטונומית, זה הולך להשתנות דרמטית, עד סוף השנה אלפי סוכני AI יעשו במקומנו פעולות, כמעט כל פעולה, וזה לא עתידי כי העתיד כבר כאן:

  • סוכן קטן - משימות קבועות ושגרות באזור ינואר, ChatGPT העלו גרסת Beta שמאפשרת לשנות את המודל ולבחור ב Schedule Tasks, מרגע שבוחרים את המודל הזה ניתן לכתוב את הפרומפט כרגיל, רק שבמקום להחזיר תשובה מיידית הוא יאפשר לכם לבחור באילו ימים ושעות להריץ את השאלה באופן אוטומטי, ChatGPT יבצע את התשאול במועד הרלוונטי וישלח לכם למייל או נוטיפיקציה באפליקציה עם התגובה האקטואלית. 




  • יכולת הגדרת Custom GPT מאפשרת לנו ליצור חדרי שיחה מתמשכים ומוגדרים באופן מבודל, כלומר לכל חדר שיחה הנחיות שונות וייחודיות, החדר שבו מייצרים שירים עם הנחיות שונות מהחדר שבו נכתוב בלוגים, מהחדר שילמד אותנו אנגלית, ומהחדר שיכתוב במקומנו דרישות לפיתוח במבנה שלימדנו אותו. כל חדר כזה הוא מודל מקומי מתפתח ולומד, שאנחנו יכולים לשפר, לתקן ולעצב לשיחות הבאות, החדרים מופרדים באופן מוחלט כלומר אין מעבר הנחיות ביניהם והם לא בהכרח משתמשים בזכרון או ההנחיות הקבועות, ניתן לטעון להם קבצי מידע (Data Base), מענה לשאלות קבועות ועוד.את חדרי השיחה הללו אפשר לשתף עם משתמשים נוספים, עם לקוחות שיקבלו שירות עצמי בחדר שיחה היחודי שלנו וגם לשתף עם כל העולם - כי למה לא. רוצים לנסות? בתפריט השמאלי היכנסו ל Explore GPTs > תוכלו לצפות בחדרי שיחה שאומנו למאות אלפי מטרות על ידי משתמשים שונים בעולם ואולי אפילו ליצור אחד משלכם באמצעות +Create אבל על כך דרוש פוסט נפרד

  • עידן האוטומציות - כלי אוטומציה רבים מושקים בשנים האחרונות וזוכים לפופולאריות רבה ועולה בשנה האחרונה, חלקם חינמים וכולם עברו התאמות לעבוד לצד כלי ה AI המועדף עליכם.מי צריך כלי אוטומציה? כל פעולה אישית ומקצועית שיש בה חוקיות או רפטטיביות יכולה להיות מוטמעת בכלי כזה ומאותו הרגע הכלי יכול לעשות אותה במקומכם, בעצמו בלי מגע יד אדם, להתעורר בזמן או ברגע הנכון ולעדכן אתכם לפי צורך בהשלמת המשימה. זה כמו ללמד רובוט פעם אחת איך לשטוף כלים, יתכן והוא ישבור קצת ולא יהיה יסודי אבל ברגע שלמד אתם פטורים מהפעולה הזאת בחינם או בתשלום סימלי.

  • הכלים הם רבים: בעיני הכי קל להתחיל עם Make הויזואלי שיש לנו המון קרדיטים ראשוניים חינם, תוכלו ליצור בו מחקר שוק רפטטיבי, לחבר אותו עם טפסים ארגוניים, לנתח סנטימנטים של תגובות מהרשתות החברתיות שלכם, לנתח לידים ומה לא. כלים אחרים נפוצים הם  Zapier, n8n , Automate.io, IFTTT - ממליץ לבחון את כל הכלים ולבחור מה הכי נעים וכיף לכם. 




 




לסיכום:

כלי AI הם כבר הרבה יותר ממחוללים טקסטים ותמונות – אם תבחרו בכך הם כלי העזר הכי חזק שנוצר עבורנו מאז המצאת המחשב, הם כלי המחקר הכי חזקים, הם תכנון ואוטומציה שמאפשרים לנו לעבוד ביעילות רבה יותר (וגם בעצלנות לא מעטה). השימושים המתקדמים שלהפ יכולים לשנות את הדרך שבה אנו עובדים, לומדים ומתקשרים. איך תבחרו למנף אותו לטובתכם? 🚀לפי הערכה, קיימים בשנתיים האחרונות נוספו כחצי מיליון כלים שמשתמשים ב AI ליצירת תוכן וביצוע פעולות, העתיד כבר כאן ולכם נשאר רק להסכים להשתמש ביכולות הללו.


ארגונים עסקיים, רוצים שהעובדים שלכם ידעו להשתמש בכלים הכי טובים בשוק ויהפכו אותם לעובדי-על? דברו איתי!



 
 
 

Comments


רוצה לקבל עדכון בפרקים הבאים?

יש!, נתראה בפרק הבא

bottom of page